Hoe gaat een afspraak in zijn werk?

Bij de eerste behandeling is het belangrijk om eerst bij je dierenarts een verwijzing te regelen, dit kun je telefonisch doen. Bij een preventieve behandeling of check-up is dit niet nodig.

Behandellocatie en voorbereiding

Het is fijn om tijdens de behandeling op een droge en zo rustig mogelijke plek te staan en dat je paard ook droog en een beetje schoon is. Liever niet je paard van te voren los werken of heel hard poetsen. Ik voel dan de subtiele veranderingen als temperatuurverschillen of verhardingen minder goed.  

Anamnese en eerste onderzoek

Bij de eerste behandeling vraag ik allerlei gegevens over je paard, de anamnese. Hiermee probeer ik al een beeld te vormen van je paard en jouw hulpvraag. Het is dus handig om alvast een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te zetten; bijvoorbeeld de medische geschiedenis van je paard of wanneer de tandarts, zadelpasser en hoefsmid het laatst zijn geweest. 

Na de anamnese bekijk ik het paard in stand en in beweging, het is dan fijn om je longeerlijn en eventueel zweep en peesbeschermers klaar te hebben liggen. Soms wil ik aan het einde van een behandeling nog graag het zadel of hoofdstel bekijken, houdt hier even rekening mee. 

Na de inspectie ga ik verder met het lichamelijk onderzoek, in het lichamelijk onderzoek voel ik onder andere naar de beweeglijkheid van alle gewrichten, conditie van de spieren en fascies.

Behandeling en overleg

Na het onderzoek behandel ik de gevonden blokkades en beperkingen. Tijdens en na de behandeling bespreek ik met jou mijn bevindingen en krijg je een bewegingsschema voor de komende tijd. Hiervan krijg je een verslag. Een eerste behandeling duurt ongeveer 60 à 90 minuten.

Indien ik vermoed dat er klachten spelen die buiten mijn behandelmogelijkheden vallen, zal ik je door verwijzen naar een andere specialist.  

Wanneer behandel ik niet?

Bij het vermoeden van een fractuur of andere ernstige aandoeningen stuur ik je gelijk door naar een dierenarts. Het is ook handig om te weten of je merrie drachtig is dan kan ik daar rekening mee houden in de behandeling. 

Meer informatie over de behandeling en de AVG wetgeving vindt u in de Algemene Voorwaarden

IMG_1125.jpg
IMG_1203.jpg
IMG_1195.jpg