Over Emma Blijdenstein

Sinds 2002 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2007 ben ik werkzaam als fysiotherapeut voor dieren. Al meer dan 8 jaar heb ik me helemaal gespecialiseerd in het onderzoeken, begeleiden en behandelen van paarden.

Mijn hele leven al ben ik met paarden bezig en ben ik gebiologeerd door hun gedrag en manier van bewegen. Door mijn opleiding tot paraveterinair ontdekte ik het beroep van dierenfysiotherapeut. Sindsdien heb ik me steeds verder geschoold om zo veel mogelijk kennis te vergaren met maar een doel: zo goed mogelijk paarden en hun eigenaren kunnen helpen, welzijn verbeteren en de ruiter ondersteunen in de uitdaging die paardrijden soms kan zijn. Sindsdien heb ik vele paarden en ruiters begeleid, van beginner tot en met Grand Prix.

Kijken naar het totaalbeeld

In mijn behandeling kijk ik met een holistische blik naar het hele paard en het algehele management. Hierdoor krijg ik een totaalbeeld, waarop ik een behandeling of revalidatie traject kan starten.  Natuurlijk staat jouw hulpvraag en die van je paard hierin centraal.

De behandeling bestaat niet uit een vaste methode, elk paard en elke klacht vraagt een specifieke behandeling. Mijn behandeling is gebaseerd op fysiotherapie en chiropractie en wordt aangevuld met High Power Laser, equine medical taping, massage,  fasciale release technieken, acupressuur, stretchen en meer.

Opleidingen en Samenwerking

In de afgelopen jaren heb ik met verschillende disciplines samengewerkt en heb ik meerdere opleidingen, cursussen en clinics gevolgd. Opleidingen, cursussen en clinics van o.a. Gillian Higgins, Dr. Kerry Ridgway en Manolo Mendez, Jean Luc Cornille, Sharon May Davis, FES, Equine tapen, Triggerpoint behandeling met High Power laser). In 2017 volgde ik de cursus "sportfysiologie van het paard" van Drs. Carolien Munsters en ging ik naar een 3 daagse dissectie van Sharon May Davis. In 2018 heb ik een tweede dissectie met Sharon May Davis gevolgd en twee cursussen over de behandeling van fascia; Equine Fascia Manipulation met Tuulia Luomala en Vibeke Sødring Elbrønd en een fascia cursus van Gilian Higgins. Eind 2018 ben ik begonnen met de opleiding Osteopathie voor paarden aan het Vluggen Institute in Duitsland. Een hele grondige (internationale) opleiding waarbij je door verschillende specialisten tot Osteopaat voor Paarden opgeleid wordt.

Ik werk graag samen je dierenarts, zadelpasser, hoefsmid of trainer, want een goede communicatie en samenwerking is essentieel voor een optimale behandeling van je paard. Het hebben van een goed netwerk van paarden professionals is hierbij van groot belang zodat ik, indien nodig, je kan doorverwijzen naar een andere professional.

Omdat samenwerken kennis vergroot en het welzijn van het paard verbeterd heb ik samen met 3 fijne collega’s in 2016 het paardenplatform HorseConnect opgezet. HorseConnect is speciaal voor paardenprofessionals en paardeneigenaren.  Met veel plezier werk ik op deze manier samen om alle beschikbare kennis en kunde te verspreiden en het inzicht van eigenaren en paardenprofessionals te vergroten. Regelmatig organiseer ik met mijn HorseConnect collega's interessante seminars en schrijf ik regelmatig blogs, bijvoorbeeld de blog over de neusriem

Ik ben als dierenfysiotherapeut geregistreerd geregistreerd in het kwaliteitsregister Paard van de NFVD, de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren. Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en om in het kwaliteitsregister te kunnen staan, volg ik regelmatig cursussen en opleidingen.

Met mijn man, 2 kinderen en huisdieren, woon ik op een heerlijk plekje in de bossen van Hilversum.

 

22780620_1542472179170774_8781672991144878124_n.png
IMG_1324.jpg
_DSC5580.jpg